Een gezond cholesterolgehalte met BergaMet™ Pro+. Ontwikkeld door toonaangevende cardiologen.

BERGAMET  PRO+

The most exciting development in cholesterol control

CITRUS BERGAMOT EXTRACT (BPF)

Bergamot BPF is gemaakt van Biologisch geteeld Bergamot fruitVoor een gezond cholesterolgehalte. Ontwikkeld door toonaangevende cardiologen.

BERGAMET IS 100% BIOLOGISCH

bio bergamot fruitBergaMet is gemaakt van biologisch geteelde Bergamot vruchten uit het zonnige Italiaanse Calabria.

BergaMet™

Vitamine D verbetert hartfunctie bij patiënten met hartfalen

Dagelijks een pil vitamine D leidt tot een forse verbetering van de hartfunctie bij patiënten met hartfalen.

Dat blijkt uit onderzoek door Britse artsen onder ruim 160 patiënten met ernstig hartfalen dat dinsdag werd gepresenteerd op een congres in de VS. De deelnemers waren gemiddeld 70 jaar. De helft van hen kreeg dagelijks een pil met een hoge dosis vitamine D (100 microgram) of een neppil, zo meldt de BBC.

Hartfalen is een aandoening waarbij de pompfunctie van het hart, vaak ten gevolge van een infarct, meer of minder ernstig tekortschiet.

Bij gezonde personen wordt met elke hartslag ongeveer twee derde deel, ofwel 60 procent, van het aanwezige bloed in de hartkamers weggepompt. Bij de deelnemende patiënten was dit gedaald naar ongeveer 25 procent. Na een jaar bleek dat de pompfunctie van het hart van de vitamine D-slikkers met 8 procent was toegenomen, van 26 naar 34 procent. Ook bleek dat de omvang van hun hart was afgenomen. Dat vormt een aanwijzing dat hun hartspiercellen krachtiger en efficiënter zijn gaan werken.

Cardioloog Klaus Witte, verbonden aan het hartonderzoekscentrum van de universiteit van Leeds, noemt de uitkomst van de studie „verbluffend.” Witte: „Dit is een enorme verbetering. En dat bij patiënten die al een optimale behandeling kregen. Het is de eerste keer in vijftien jaar dat we zo’n resultaat zien. Vitamine D is bovendien goedkoop en kent geen bijwerkingen.”

Witte adviseert nog niet om patiënten met hartfalen nu al routinematig een hoge dosis vitamine D voor te schrijven. „Ik geloof er zeker in. Maar we willen eerst een langer durende studie opzetten om te zien of de betere hartfunctie ook minder symptomen van hartfalen geeft.”

Vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. Bij ouderen gebeurt dit vaak in mindere mate omdat ze onvoldoende buiten komen en de huid zonlicht minder goed omzet in vitamine D dan op jongere leeftijd. De Gezondheidsraad adviseert in Nederland bepaalde risicogroepen, zoals zwangeren, mensen met een donkere huidskleur en personen die weinig buiten komen, extra vitamine D te slikken (10 microgram per dag). Voor 70-plussers geldt het advies om dagelijks 20 microgram te gebruiken.

BRON: RD.nl

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Nederland wacht tsunami aan hart- en vaatziekten

Nederland staat aan de vooravond van een ongekend sterke stijging van het aantal hart- en vaatziekten. Dat meldt de Hartstichting.

Het aantal patiënten met een hartinfarct of een hersenbloeding (al dan niet in combinatie met hartfalen) zal de komende 25 jaar oplopen van 850.000 in 2011 naar 1,4 miljoen in 2040. Dat is een stijging van maar liefst 65 procent. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft uitgevoerd in opdracht van het fonds.

De berekeningen van het RIVM gaan er nu van uit dat in het jaar 2040 totaal 930.000 mensen getroffen zullen zijn of worden door een hartinfarct of met een ernstige vernauwing van hun kransslagaders kampen. In 2011 ging dat nog om 600.000 mensen. Bovendien zullen er dan 343.000 beroertepatiënten zijn (186.000 in 2011) en 275.000 mensen met hartfalen (130.000 in 2011).

De nieuwe piek wordt niet alleen veroorzaakt door de voortgaande vergrijzing van de bevolking, maar vooral door hoge bloeddruk en het rookgedrag dat toch weer steeds meer jongeren in de gevarenzone brengt. Daarnaast vormen ook een verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging belangrijke risicofactoren.

Bron: Telegraaf

Door René Steenhorst

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Aantal mensen met hart- en vaatziekten gaat sterk toenemen

Het aantal mensen met hart- en vaatziekten in Nederland gaat sterk toenemen. In 2040 zijn er 1,4 miljoen Nederlanders die een hartaanval of beroerte hebben gehad of lijden aan hartfalen.

Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, in opdracht van de Hartstichting.

Dat is een stijging van 65 procent ten opzichte van 2011. In 2011 waren er ruim 850.000 mensen die last hadden van dergelijke kwalen. 38.000 Nederlanders overleden in 2014 aan hart- en vaatziekten. Het is daarmee na kanker doodsoorzaak nummer twee.

Naast een ongezonde leefstijl is vergrijzing een belangrijke oorzaak van de toename. Momenteel bedragen de totale zorgkosten voor hart- en vaatziekten circa 8,3 miljard euro.

Bloeddruk

Volgens het RIVM scheelt het in 2040 360.000 hart- en vaatpatiënten als alle Nederlanders een gezonde bloeddruk zouden hebben. Als alle rokers zouden stoppen, dan zou dat nog 320.000 patiënten schelen.

De onderzoekers hebben gekeken naar het aantal mensen met hart- en vaatziekten, overgewicht, een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. Die cijfers zijn verwerkt met de verwachte toename van het bevolkingsaantal.

Bron: NU.nl

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Frisdrank verhoogt kans op hartaanval

Frisdrank: je buik groeit ervan, je lever vervet, tanden worden rot. En nu blijkt de kans op een hartaanval ook nog eens substantieel groter, aldus nieuw onderzoek uit Japan.

De bewijzen dat de consumptie van koolzuurhoudende frisdranken als cola en fanta schadelijk voor de gezondheid is, stapelen zich op. Volgens een nieuwe studie uit Japan onder bijna 800.000 patiënten, is het drinken ervan slecht voor het hart.Al één blikje frisdrank per dag verhoogt voor mannen het risico op een hartaanval met 20 procent ten opzichte van iemand die er slechts een per maand drinkt. Voor vrouwen is dat zelfs 35 procent.

,,Het drinken van frisdranken lijkt duidelijk verband te houden met de kans op het krijgen van een hartinfarct," aldus professor Keijiro Saku van de universiteit van Fukuoka die het onderzoek leidde.Bij mineraalwater, thee, koffie, melk en fruitsappen werd het verband volgens de Japanse cardioloog niet aangetroffen. ,,Dat wijst erop dat frisdrankconsumptie invloed kan hebben op dodelijke hartziekten." Saku vermoedt dat met name het zuurgehalte in frisdrank een rol speelt.

Voor de ESC, de vereniging van Europese cardiologen, is de maat vol. Binnenkort gaat er een advies naar Brussel om frisdrank duidelijker te ontmoedigen. Op scholen en in sportkantines zouden cola, sinas en andere frisdranken helemaal geweerd moeten worden.

Nederlandse cardiologen stellen dat de ESC veel te hard van stapel loopt. ,,Eén onderzoek is simpelweg onvoldoende bewijs om te staven dat frisdrank slecht voor het hart is," zegt Monique Peters, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie.Volgens Sebastiaan Roos, arts-onderzoeker cardiologie aan het VUmc, vallen er flinke kanttekeningen bij de Japanse studie te plaatsen. Zo is volstrekt onduidelijk in welke steden het onderzoek is afgenomen. ,,De onderzochte groep zou zelf al armer kunnen zijn en een lagere economische status hebben. Door slechte voeding, minder sporten en minder mogelijkheden is hun kans op hart- en vaatziekten groter."

BRON: AD

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Statins linked to 20,000 side effects and 227 deaths

CONTROVERSIAL heart drug statins have been linked to almost twenty thousand reports of side effects and 227 deaths.By Lucy Johnston, Health Editor.

Medical reports compiled on patients’ illnesses shows the cholesterol lowering drugs have been associated with a huge dossier of reported side-effects including irreversible muscle breakdown, muscle pain, blood disorders, diabetes, skin disorders, nervous system disorders and stomach problems over the last twenty years.

Between eight and ten million Britons take statins, the most widely prescribed drugs in the UK. However figures from the medicines’ watchdog have led to calls for an urgent review of the safety of statins with experts claiming the harm may outweigh any potential benefit in low risk patients.

The figures, compiled by this paper cast further doubt on NICE’s decision to lower the prescribing threshold so that the drugs are given to low risk patients and include up to 17 million patients, almost 40 percent of the adult population.

The data, compiled from reports recorded by the government drug watchdog, the Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency, reveals there have been tens of thousands of reported side-effects linked to statins since the drugs came into widespread use over the last two decades.

Many surround issues of muscle degeneration and muscle weakness, sometimes leading to death due to kidney failure.

The news follows a study which last week showed that women who took statins became more aggressive, and that the reverse was true in men.

Click here to read the whole article

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Verzadigd vet en onverzadigd vet

Verzadigd vet

Verzadigde vetten zijn slechte vetten die het cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Deze vetten komen met name voor in volle melkproducten, volvette kaas, worst en andere vette vleessoorten. Ook cake, koek, gebak en chips bevatten verzadigd vet. Dit worden “onzichtbare” vetten genoemd. Roomboter en kokosolie zijn voorbeelden van “zichtbare” vetten waar verzadigd vet in zit.

Onverzadigd vet

De goede vetten worden onverzadigde vetten genoemd en zijn belangrijk voor het lichaam. Onverzadigde vetten worden onderverdeeld in enkelvoudig onverzadigde vetzuren en in meervoudig onverzadigde vetzuren. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalte in het bloed. Alfa-linoleenzuur (Omega 3) en linolzuur (Omega 6) zijn voorbeelden van meervoudig onverzadigde vetzuren en komen met name voor in plantaardige oliën, noten en zaden, en margarineproducten. Deze vetten worden essentieel genoemd, omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en je ze dus via je voeding moet binnenkrijgen.

Bron: verlaagcholesterol.nl

Lees het hele artikel

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

BergaMet™ Strikingly Effective for Epidemic Fatty Liver Conditions

Two separate studies conducted in Italy reveal that a highly concentrated proprietary extract of the Calabrian Bergamot fruit (38% citrus bergamot extract, BergaMet) powerfully benefits patients with nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD).  Previous research has shown BergaMet to be a powerful cholesterol and metabolic regulator that routinely improves vascular health.

Dr. James Ehrlich of the University of Colorado believes this "exciting new area of research" suggests an important additional indication for BergaMet that could improve the lives of millions. "BergaMet may be the most versatile and important natural supplement ever developed. We have been impressed by its safety and its clinical value for individuals with conditions ranging from metabolic syndrome to high cholesterol to statin intolerance and obesity. The present investigations show great promise that hepatic steatosis (NAFLD), a highly prevalent and important condition can finally be effectively addressed by a safe commercially available product."

In a study conducted by Professor G. Rosano (San Raffaelle Pisana Clinic, Rome) involving investigators from the US, Australia and the University of Catanzaro (led by Professor V. Mollace), 107 patients with metabolic syndrome and NAFLD were treated for 120 days with polyphenol-rich 38% citrus bergamot extract (BergaMet). In addition to the expected significant improvements in cholesterol levels, lipid particle characteristics, blood sugar and inflammation, there was a strikingly positive effect on both liver function and structure. Ultrasound of abdominal structures ("hepatorenal ratio") revealed a dramatic 50% reduction in liver fat, while a biochemical analysis ("steato test") demonstrated a 40% improvement in scores. Bergamot therapy converted the typical patient from severe steatosis (fatty liver) to the moderate category in 12 weeks. Standard liver function blood tests also quickly normalized in the majority of patients.

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Natuurlijke cholesterolverlagers zonder nare bijwerkingen

Statines die vaak worden voorgeschreven door artsen om het cholesterol te verlagen zijn niet zo gezond als veel mensen denken. Ondanks de goede resultaten, is het middel ook erg omstreden, met name door de indrukwekkende lijst met ‘mogelijke’ bijwerkingen.

Het is inmiddels ook duidelijk geworden dat het gebruik van statines de kans op diabetes fors verhoogt. Een bijwerking die u vaak niet terug vindt in de bijsluiters.

Veel mensen kiezen daarom liever voor een natuurlijke cholesterolverlager. Zonder de bijwerkingen van statines. BergaMet™ Pro+ is zo een natuurlijke cholesterolverlager. En het doet iets wat statines niet doen. BergaMet™ Pro+ verhoogt namelijk ook het HDL (goede cholesterol) gehalte.

Omdat HDL cholesterol het slechte cholesterol uit de bloedbaan verwijderd, zullen hogere HDL cholesterol waarden de kans op hart- en vaatziekten verlagen.

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Breakthrough in cholesterol control now available in Europe.

BergaMet™ Pro+, the new Breakthrough in cholesterol control, will be available in Europe starting August 14, 2015.

BergaMet™ Pro+ (Citrus Bergamot Extract 43%) is a natural food supplement that helps you to decrease the amount of bad (LDL) cholesterol in your blood and increase good (HDL) cholesterol. Without the side effects from statins.

BergaMet™ Pro+ is formulated for those who are interested in cardiovascular and metabolic health, including those with concerns regarding cholesterol, statin drugs, diabetes, fatty liver and pre-diabetes/insulin resistant metabolic states.

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Doorbraak in cholesterolbeheersing nu in Europa verkrijgbaar.

Vanaf 14 augustus 2015 is het door Australische en Italiaanse hartspecialisten ontwikkelde BergaMet™ Pro+ ook in Europa verkrijgbaar. BergaMet™ Pro+ (Citrus Bergamot Extract 43%) is een natuurlijk voedingssupplement dat helpt de hoeveelheid slecht (LDL) cholesterol in uw bloed te verlagen en goed (HDL) cholesterol te verhogen. Zonder de bijwerkingen van statines.

De werking van de bioactieve stoffen in het product is in klinische studies aangetoond.

Sleep-X - Krachtige Slaapformule op basis van Kruiden. 30 Stuks.

Advertentie

BergaMot BPF Cardio
Cholesterol Control.

Citrus Bergamia Risso Extract.
Voor een Gezond en Fit Lichaam.
Ontwikkeld door Cardiologen.

vitamineman.nl/cholesterol

Advertentie

Sabinsa Curcumine C3 Complex.

Natuurlijke Super Antioxidant.
Curcumine C3 Complex van Sabinsa.
Met Bioperine voor Betere Opname.

vitamineman.nl/curcumine

Advertentie

Sleep-X
Natuurlijk Slaapmiddel.

Zonder Verslavende Bestanddelen.
Geniet van een Heerlijke Nachtrust.
Word Uitgerust weer Wakker.

vitamineman.nl/slaapmiddel

Advertentie

Omega-3 Softgels
Alfa-linoleenzuur.

500 mg Alfa-linoleenzuur [Omega-3]
Uit Lijnzaadolie. Geschikt voor vegetariërs. 60 Softgels € 8,95

vitamineman.nl/omega3-cholesterol